Celgene Global Health

Hos Celgene mener vi, at patienterne skal have mulighed for at drage nytte af fremskridt inden for forebyggende diagnosticering og behandling af sygdomme – uanset hvor de befinder sig eller hvilke økonomiske ressourcer, de har. Celgene Global Health (CGH), der blev grundlagt i 2009, samarbejder med partnere i hele verden for at finde innovative løsninger på udfordringer inden for sygepleje og behandling i udviklingslandene. Arbejdet er baseret på vores overbevisning om, at innovative behandlinger og partnerskaber inden for sundhedspleje er vigtige komponenter for langsigtede fremskridt og velstand i hele verden.
Celgene har mere end 400.000 aktive stoffer i vores portefølje, som potentielt kan anvendes til behandling af forsømte sygdomme i udviklingslandene (DDW, Diseases of the Developing World). Disse sygdomme påvirker verdens allerfattigste mennesker. CGH samarbejder med Product Development Partnerships (PDP’er), globale akademiske institutioner, interesseorganisationer (NGO’er), offentlige/private finansieringsorganer, kontraktforskningsorganisationer (CRO’er) og andre farmaceutiske organisationer for at undersøge vores muligheden for at bruge vores aktive stoffer til behandling af forsømte sygdomme. CGH har flere programmer i forskellige udviklingsstadier. Programmerne strækker sig fra screening, til lead-optimering, til kliniske studier med dyreforsøg, så CGH kan udforske og udvikle sin portefølje af ressourcer.

Forsømte sygdomme

CGH screener vores rigt varierede kemiske bibliotek mod de patogener, der forårsager forsømte sygdomme i udviklingslandene (DDW). De sygdomme, der studeres, er blandt andet:

  • Sovesyge eller HAT (Human African Trypanosomiasis)
  • Chagas sygdom
  • Leishmaniasis
  • Malaria
  • Tuberkulose (TBC)
  • Lymfatisk filariasis
  • Virusbetinget bløderfeber

CGH samarbejder med Product Development Partnerships (PDP’er), globale akademiske institutioner, ikke-statslige organisationer (NGO’er), offentlige/private finansieringsorganer, kontraktforskningsorganisationer (CRO’er) og andre farmaceutiske organisationer for at undersøge vores aktive stoffers aktivitet i forsømte sygdomme. CGH-programmerne befinder sig i forskellige udviklingsstadier fra screening til lead-optimering og til kliniske forsøg.

CGH har for nylig udvidet sit samarbejde med DNDi (Drugs for Neglected Diseases initiative) med henblik på at identificere og optimere nye kandidater til behandling af forsømte tropiske sygdomme (NTD, Neglected Tropical Disease). CGH og DNDi har siden 2011 samarbejdet med screeningen af CGH’s bibliotek af kemiske stoffer for aktivitet mod forsømte tropiske sygdomme. CGH og DNDi samarbejder om at identificere og optimere potentielle kandidater til behandling af leishmaniasis, HAT, Chagas sygdom og lymfatisk filariasis.

Globalt samarbejde

CGH anvender aktivt nutidens opdagelser i samarbejde med Medicines for Malaria Venture (MMV) for at identificere nye behandlinger af malaria i blod- og leverstadiet. Den globale sygdomsbyrde af malaria er enorm. Mere end halvdelen af verden er i risikozonen, og der er en mulig trussel om resistens mod eksisterende behandlinger. I samarbejde med MMV har vi, ved en fænotypisk screening af erytrocytter mod det største patogen, Plasmodium falciparum. opdaget flere nye klasser af aktive stoffer, der kan bruges mod malaria

CGH og Advinus Therapeutics Ltd samarbejder inden for forskning og udvikling med fokus på behandlinger af visceral leishmaniasis (VL), den næststørste parasitbetingede dødsårsag i verden med cirka 500.000 tilfælde om året. Samarbejdet opstod for at tilgodese patientbehov, der ikke blev opfyldt med de eksisterende behandlinger, og for at drage nytte af begge organisationers erfaring og ekspertise, for eksempel inden for medicinsk kemi, ADME (absorption, distribution, metabolisme og ekskretion) og DMPK (lægemiddelmetabolisme og famakokinetik) samt design af modeller til proof-of-concept in vivo.

CGH har også samarbejdet med H3-D Drug Discovery and Development Center ved University of Cape Town (UCT) i Sydafrika for at identificere og udvikle næste generations behandlinger til patienter med tuberkulose. Dette fælles program skal identificere nye behandlinger af tuberkulose ved hjælp af aktive stoffer, der identificeres i Celgenes kemiske bibliotek.

I de seneste år har CGH samarbejdet med Indiana University School of Medicine og Moi University Teaching and Referral Hospital i Eldoret, Kenya. Moi University School of Medicine, Moi Teaching and Referral Hospital og et konsortium af nordamerikanske sundhedscentre under ledelse af Indiana University har siden 1989 samarbejdet om levering af sundhedsydelser, gennemførelse af sundhedsforskning og udvikling af ledere inden for sundhedspleje til både Nordamerika og Afrika. De institutioner, der indgår som partnere, benævnes samlet AMPATH (Academic Model Providing Access to Healthcare). I dag ekspanderer AMPATH, i partnerskab med det kenyanske sundhedsministerium og USA’s regering, fra at fokusere på hiv til at tilgodese vigtige behov inden for primærplejen, pleje af kroniske sygdomme og specialistpleje. CGH støtter AMPATH’s onkologiprogram inden for områderne patient-/lægemiddelinformation, patientpleje og udvidelse af apoteksdatabaser.

CGH støtter University of Colorado (CU). Under ledelse af Colorado School of Public Health (CSPH) har Center for Global Health på CU skabt værdifulde kontakt med universiteter og klinikker mange steder med lav og middelhøj indkomst som Peru, Guatemala, Vietnam og Indonesien. Takket være kontakterne kan plejepersonale fra disse udviklingslande få stipendier i global sundhed ved Anschutz Medical Campus på CU. Ved hjælp af stipendierne, der varer mellem en måned og et semester, kan lovende forskere få den målrettede vejledning og praktiske erfaring, de ikke kan få i hjemlandet.

World Child Cancer

Celgene har opbygget et partnerskab med velgørenhedsorganisationen World Child Cancer i Storbritannien, der består af mere end finansielle donationer. Celgene i Storbritannien og Irland har doneret plysdyr til børnene i alle projekter, som World Child Cancer støtter, og har for eksempel også været involveret i sponsorerede vandreture, doneret til lotterier og deltaget i maratoncykelløb. Celgene er blevet anerkendt af World Child Cancer som officiel sponsor og blev præsenteret som organisationens foretrukne bidragyder i den Financial Times-annonce, der blev offentliggjort i forbindelse med den årlige indsamling i december 2013.

World Child Cancer tilstræber at forbedre livet for børn med kræft i hele verden. Celgene har støttet World Child Cancer siden 2011. Organisationen behandler børn med kræft i udviklingslandene gennem sit netværk af internationale hospitaler og frivillige specialister med deres teams. World Child Cancer er en af de få organisationer, der er involveret i at oprette partnerskaber mellem pædiatriske onkologiafdelinger rundt omkring i verden. Der er aktuelt projekter i gang i Bangladesh, Malawi, Colombia, Ghana, Filippinerne og Cameroun.

Mere information findes på: https://www.worldchildcancer.org/

 

CGH yder desuden støtte til at forbedre infrastrukturen og kapaciteten i sundhedssystemer og hos lokale klinikere i udviklingslandene for at øge tilgængeligheden af sikre og effektive lægemidler. Arbejdet med at forbedre tilgængeligheden af lægemidler er baseret på den overbevisning, at den mest effektive fremgangsmåde er partnerskaber mellem offentlige og private aktører, samarbejde med lokale eksperter og udveksling af best practise eksempler.